Kokos panna cotta taartje met appelcreme
Ingrdienten:
Voor de kokos panna cotta taartjes:
175 g koekjes ik gebruikte zandkoeken https://www.colruyt.be/nl/producten/zandkoekjes-sprits-21102
je kan ook speculoos https://www.lotusbakeries.nl/producten/lotus-speculoos-original of Bastogne koekjes gebruiken
75 g ongezouten boter
350 ml kokosroom (https://www.colruyt.be/nl/producten/kokosmelk-blik-12210)
250 ml volle room best met 40%
1 vanillestokje, opengesneden of 1 zakje vanillesuiker
3 el ahornsiroop
2 blaadjes gelatine
Voor de appel bloemen: 1 appel
Voor de appelslagroom:
1/2 appel en restant van de bloemen
suiker
poedersuiker naar smaak
250 ml volle room
Bereiding
Maak eerst de bloemen: verwarm de oven voor op 110° C en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Snijd de appel in zeer dunne plakjes best met een mandoline natuurlijk maak ik hier gebruik van mijn Nicer Dicer , dep de schijfjes droog met keukenpapier en leg de plakjes op de bakplaten. Bak gedurende 30 min, draai om en bak nog eens 30 min of tot de plakjes licht goudbruin en droog zijn. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Voor de kokos panna cotta taart:
plet de koekjes, ik deed ze in een plastiekzakje en rolde ze fijn met een deegrol. Smelt de boter en roer goed door de kruimels. Druk het mengsel op de bodem en zijkanten. Zet 30 min in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes een paar min in koud water om ze zacht te maken.
Doe de kokosroom en room, de vanille en de ahornsiroop in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 15 min trekken. Als je een vanillestokje gebruikt schraap dan de zaadjes door de room en gooi de schil weg.
Knijp het overtollige water eruit de gelatineblaadjes en roer deze door de kokoscrème tot die is opgelost. Giet de vulling in de taartvorm en zet in de koelkast.
Voor de appelslagroom:
Snijd voor de slagroom de overgebleven appel in blokjes en weeg het vruchtvlees af. Voeg in een kookpot een gelijke hoeveelheid suiker toe aan de appel en laat dit koken tot je een moes bekomt. Laat volledig afkoelen.
Klop de room met wat poedersuiker(2 eetl) tot hij dik is en klop er dan geleidelijk de appelmoes door.
Afwerking:
Schep de slagroom op de taart en serveer met de appelbloemen. Zoals op foto
Versie II is in een glaasje, hier miste ik wel het koekje als ik het de volgende keer maak, zou ik onderin het glaasje ook verkruimelde koekjes doen maar dan zonder de boter.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood