Appelgalette met zoute caramel


Ingrediënten:
1 rol kruimeldeeg
3 appelen
1 zakje vanille suiker
5 el suiker
Voor de gezouten karamel
25gr gezouten boerenboter
80ml room


Bereiding:
Rol het deeg uit en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Leg ze op het deeg en laat een boord van 4 centimeter over.
Strooi er de vanille suiker en suiker over. Plooi de 4 cm over de appels heen en bak de galette 35 à 40 minuten goudbruin in de oven.
Maak intussen de karamel. Smelt de boter met de suiker op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is en de karamel stroperig wordt. Voeg de room en laat nog even op een zacht vuurtje indikken. Serveer de karamel over de galette. Serveer warm of koud allebei even lekker


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



© 2020 - 2021 Ann.sFood