Broodpudding
Ingrediënten: 4 personen
100gr rozijnen
½ dl calvados
6dl melk
1 zakje vanille suiker
400g brood(deze keer had ik restjes van Wit brood, bruine pistolet en 1 mastel met kaneel)
50gr bruine suiker
100gr suiker
1 eetlepel https://www.oetker.be/be-nl/onze-producten/pudding/vanille-pudding
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Zet een pot of pannetje op een zacht vuur en schenk hierin de melk. Warm de melk op een zacht vuur.
Snij ondertussen je brood in grove stukken van zo’n 2 bij 2 cm. De korstjes kan je gewoon mee versnijden. Doe de stukjes brood in een mengschaal, schenk de melk hierover en voeg alle ingrediënten toe.
Roer het mengsel zorgvuldig om, zodat het brood en speculoos de melk kunnen absorberen. Blijf mengen tot je een egaal beslag verkrijgt. Er mogen best grotere stukjes brood blijven inzitten.
Beboter en bebloem je bakvorm. Hierdoor zal de broodpudding na het bakken gemakkelijk loskomen uit de vorm.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
Bak de broodpudding in de oven gedurende ongeveer 45min à 1 uur. Controleer regelmatig even, want de baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt.
Snij indien nodig de warme gebakken broodpudding los met een scherp mesje en haal hem uit de vorm, wij eten hem zowel lauw als koud.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood