Tarte tatin


Op zoek naar de koolhydraten arm versie klik dan op onderstaande link:
https://ann-sfood.jouwweb.be/koolhydratenarm-dieet/koolhydraten-arme-recepten/tarte-tatin-koolhydratenarm 


Ingrediënten:
2à3 appels (Ik gebruikte deze keer jonagold, kan ook met granny smith of Boskoop appels)
50 gr boter
100 gr suiker
1 zakje vanille suiker
15cl water 
1 rol bladerdeeg


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de appels, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis.
Doe de suiker in een vuurvaste koekenpan(24cm) en voeg het water toe, laat dit op middelhoog vuur karamelliseren tot een goudbruine karamel.
Voeg voorzichtig de appelstukken toe. Leg ze met de bolle kant naar beneden, voeg dan de in blokjes gesneden boter toe en bak deze ongeveer 5 minuten in de karamel en strooi dan de vanille suiker er overheen.
Snijd een cirkel uit het bladerdeeg die groot genoeg is om de appels ruim te bedekken. Bedek de appels met de plak deeg en stop het bladerdeeg aan de zijkant voorzichtig in. Bak de tarte tatin in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen na het bakken en keer deze dan voorzichtig om op een bord. Doe dit voorzichtig, de karamel is gloeiend heet! 


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!

 


© 2020 - 2021 Ann.sFood