Plaattaart met peer en frangipane
Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg(ik had een ronde en heb hem gesneden tot 23cm/23cm)
100 g amandelmeel
100 g suiker + 2eetl
1 eieren
2 peren
15 g bruine suiker
25 g boter
25 g amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°.
Meng het amandelmeel met de suiker en het ei.
Breng een 1/2 liter water tegen de kook en voeg 2 eetl suiker door toe. Schil de peren en snijd ze over de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis en kook de peren 10 min in de suikersiroop. Giet af op een zeef en laat 15 min afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit en snij een vierkant uit de rol van 23/23 cm.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol de uiteinden van het deeg 2 cm naar binnen tot een opstaande rand.
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer de frangipane op het deeg en snij de peer in schijfjes van 0,5cm en bedek met frangipane met de peerschijfjes.
Strooi bruine suiker over de peertjes.
Bak de taart ca. 30 min in het midden van de oven. Na 15 min bakken bestrijk de zijkanten en de peren met abrikoosconfituur en bestrooi met amandelschilfers.
Laat afkoelen op een taartrooster.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood