Flan Pâtissier


Ingrediënten:

1 rol Bladerdeeg
1 liter volle melk
2 eieren
2 eidooiers
150 gr suiker
110 gr maïzena
2 Zakjes vanillesuiker


Bereiding:
bekleed je vorm met het bladerdeeg en het bakpapier.
Zorg dat de rand van het bladerdeeg ongeveer 4-4,5 cm hoog is. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in koelkast.
Doe de melk in een kookpan en breng het tot net onder het kookpunt.
Klop de eieren samen met de eidooiers, de suiker en het vanillesuiker, los zodat het suiker enigszins oplost.
Roer vervolgens de maïzena erdoor en blijf roeren tot alle klontjes zijn opgelost.
Verwarm je oven op 180°
Voeg nu al roerend en beetje bij beetje wat van de hete melk bij het eimengsel. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de eieren stollen. Giet het eimengsel terug in de pan en breng al roerende aan de kook. Laat het mengsel in een paar minuten indikken tot je een dikke pudding bekomt.
Blijf vooral goed roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen!
Haal je vorm uit de koelkast, schenk de pudding erin en zet in het midden van een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven en bak in ± 45 minuten gaar en bruin. De vla zal tijdens het bakken opbollen. Vooral niet in prikken want bij het afkoelen zakt het weer in en krijg je een mooie gladde bovenkant. 
Haal de flan uit de oven, laat helemaal afkoelen en zet dan nog tenminste enkele uren in de koelkast om door en door koud te worden en verder op te stijven


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood