Tiramisu speculoos en framboos/chocolade
Aangezien wij graag wat variatie hebben maakte ik 3 soorten tiramisu in dessert glaasjes
Ingrediënten:
Crème tiramisu:
250gr mascarpone
3 eidooiers
1 eiwit
50 gr suiker
1 zakje vanille suiker
Speculoostiramisu: 2 dessert glaasjes
1 kopje warme koffie
8 bastogne koekjes
Framboos-chocolade tiramisu: 2 dessert glaasjes
1 kopje warme chocolade melk
16 framboosjes
8à10 lange vingers(boudoirs)
Tiramisu: 2 dessert glaasjes
1 kopje warme koffie met 1 jeneverglaasje cognac
8à10 lange vinger(boudoirs)
Bereiding:
Creme tiramisu:
Klop de eidooiers met de suiker+ vanille suiker luchtig. Meng hier de mascarpone onder. Klop het eiwit stijf. Spatel dan het eiwit voorzichtig onder het mascarponemengsel.
Voor de Chocolade-framboos tiramisu:
Zet de dessert glaasjes klaar.
Verwarm de chocomelk ik deed dit in een diep bord in de microgolf. Haal 2 koekjes door de melk en leg deze op de bodem van je glaasje, zet rondom het glaasje de framboosjes zodat ze zichtbaar zijn de buitenkant. vul het midden op met creme. Haal terug 2 koekjes door de melk leg ze boven op de creme en de framboosjes en vul dan je glaasje met de creme en laat het in de ijskast 2 uur opstijven. Werk af met een framboosje of met gekleurd suiker.

Voor de Speculoostiramisu:
maak 1 kop warme koffie haal de bastogne koekjes door de koffie, beleg de bodem met de koekjes doe er dan creme op en herhaal dit tot je potje vol is. Werk af met speculooskruimels
Voor de Tiramisu:
maak 1 kop sterke koffie doe daar 1 jeneverglaasjes cognac bij, haal de koekjes door de koffie, beleg de bodem, doe er dan creme op en herhaal dit tot je potje vol is. Werk af met een beetje cacaopoeder.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood