Hachis Parmentier
Ingredienten 2p:
Voor de puree
500 gr aardappel
75 ml. Melk
25 gr. Roomboter
Nootmuskaat Zout & peper
75 gr. geraspte kaas + 25gr
Voor het gehakt
1 ui
1 knoflookteentje
300 gr gehakt
15 gr. Boter
Zout & peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Begin met het schillen van de aardappelen. Kook deze tot ze gaar zijn met een snuf zout. Pel de ui en knoflook snij de ui fijn en pers de knoflook.
Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de boter in. Bak het gehakt en voeg de ui en de knoflook toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat ze even uitstomen. Voeg dan de melk en roomboter toe en stamp het geheel tot een puree met een pureestamper. Voeg de 25gr kaas toe meng en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
We gaan nu de schotel opbouwen. Doe eerst het gehakt onderin de schaal, door dit onderop te doen droogt het gehakt niet uit in de oven.
De aardappelpuree kun je er overheen doen met een spatel of lepel. Strooi vervolgens de kaas eroverheen.
Zet de ovenschotel eerst 10 minuten in de oven. Zet daarna je oven op de grill-stand en bak de ovenschotel tot de kaas en aardappelpuree goudbruin geworden is.
Laat je Hachis Parmentier iets afkoelen voor het serveren.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood