Bosduiffilet- pastinaakpuree- wortel- champignons- aardappelgratin


Ingrediënten: voor 4pers:
4 bosduiffiletjes
klontje boerenboter

1 bakje boschampignons https://www.colruyt.be/nl/producten/boschampignons-29614
1/2 teentje look
1/2 sjalot
peterselie
bouillonketeltje rund https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/bouillonketeltjes/vlees-8x28-g.html 
p&z muskaatnoot
boeren boter

1 Pastinaak
1/2l groentebouillon https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/original-bouillon/groenten-12-bouillonblokjes.html
1/2 ajuin
4 wortels 
1/2 ajuin 
tijm

4 aardappels
melk
p&z&muskaatnoot
1/2 teentje look
Gemalen kaas


BEREIDING:
Gratin:
schil aardappels en snij deze in zeer fijne plakjes, voeg water en melk toe tot de aardappels onderstaan. kruid met p&z muskaatnoot en voeg geplette look toe. kook de schijfjes gaar. vet vuurvaste schotel in met boter. Doe de helft van de aardappel in de schotel bedek met gemalen kaas(laag van 1cm) kruid met p&z&m, voeg de andere helft toe en bedekt met gemalen kaas en besprenkel met room. Bak de gratin in een voorverwarmde oven van 200gr tot je een mooie korst hebt.
Puree pastinaak:
snij de pastinaak in stukjes dikte 1cm. Stoof de ajuin voeg pastinaakstukken toe. Voeg bouillon toe en kook de pastinaak gaar. Indien de pastinaak niet gaar is wanneer de bouillon weg is, dan een beetje water bij voegen. Wanneer pastinaak gaar is alles mixen. Warm houden. Indien je room in huis hebt kan je een beetje room toevoegen.
Wortelen:
schillen en in repen snijden van 1cm dik 1cm breed 5cm lang. Stoof deze gaar in boerenboter samen met een fijngesneden uitje tijm en een beetje suiker. kruiden met p&z


Bak de champignons in boeren boter. Wanneer champignons half gebakken zijn dan pas fijngesneden sjalot, look en peterselie toevoegen en verder gaar bakken. Doe er een 1/2 bouillonketeltje bij en voeg 50ml water toe. Kruid met peper en hou op zacht vuur warm.


Bak de duivenborstfilets ze aan weerszijden in een braadpan Kruid ze met peper en zout. Leg de filets in een ingevette ovenschotel en laat nog een 10-tal minuten nagaren in een voorverwarmde oven op 100°C tot ze rosé zijn.

Dresseer zoals op foto, tip verwarm je borden dit kan gemakkelijk door een beetje water op elk bord te gieten en de borden op elkaar 1 min in de microgolf te warmen of je kan dit natuurlijk ook in de oven.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood