Appel kruimeltaartjes


Ingrediënten voor 6 taartjes 
150  gram bloem
60 gram amandelmeel
115 gram witte basterdsuiker
125 gram koude ongezouten roomboter
½ zakje vanille suiker
snufje zout
Voor de vulling;
1 grote Elstar appels geschild en in stukjes gesneden
1/2 eetlepel vanille pudding poeder dr oetker
optioneel ik maakte 2 taartjes met alleen appel, 2 met appel en kokosrasp en 2 met appel en lotus speculoos
1 speculoos koekje van lotus
10 gr kokosrasp


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vormpjes goed in met boter.
Doe alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en meng tot kruimels.
Verdeel ongeveer de helft van het deeg over de vormpjes.
Druk het zachtjes tegen de bodem aan en  tegen de zijkanten, zodat het hele vormpje is bedekt.

Schil de appel en snij in kleine stukjes. Meng nu de appelblokjes met de vanillepuddingpoeder. Verdeel in 3 delen.
2 vormpjes kun je vullen met 1 deel van de appeltjes.
2 andere vormpjes kun je vullen met 1 deel appel vermengt met kokosrasp.
en verdeel dan over de laatste 2 vormpjes de speculooskruimels en vul deze dan verder aan met de appels.

Bestrooi alle vormpjes met de rest van het kruimeldeeg.
Bak de appeltaartjes in 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood