Appel-yoghurtcake
Ingredienten:
3 appels
2 eieren
90 g suiker
1 zakje vanillesuiker
snuf zout
40 ml volle yoghurt
125 g zelfrijzende bloem
beetje citroensap
Om af te werken: naar keuze suiker of bloemsuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C – hetelucht stand.
Neem een springvorm van 22 à 24 cm. Maak een vel bakpapier nat onder de kraan en wring het goed uit. Leg het bakpapier in de springvorm.
Schil en snijd de appels in kubusjes van 1.5 centimeter. Druppel er het citroensap over.
Klop de eieren en de suiker met de mixer of in de keukenrobot schuimig en wit opnen roer er de yoghurt door. Meng er tenslotte kort de bloem onder.
Schep het beslag in de springvorm. Verdeel de appels in laagjes over het deeg en druk ze zacht aan zodat ze in het deeg zinken.
Bak de appel-yoghurtcake gedurende 50 à 55 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik er, na de baktijd, met een vork in. Is de vork droog, dan is de cake voldoende gebakken.
Haal de appel-yoghurtcake uit de springvorm. Bestrooi met wat suiker.
Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
Bestuif de appel-yoghurtcake voor het serveren met bloemsuiker.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten !
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood