Witte chocolademousse met Licor 43- framboosjes- nootjes / Kletskop zoete popcorn


Ingrediënten: voor 4 grote of 6 kleine glaasjes

Voor de mousse:
150 g witte chocolade ( ik gebruikte Cote d'or)
2 eieren
150 ml slagroom
50 ml Licor43 https://drive.carrefour.eu/nl/Aperitieven-%26-sterke-drank/Liqueur/Licor-43-Original-likeur-vanille-en-karamel-70cl/p/04358116?store_ref=D0615 
Versie framboos:
5 framboosjes per glaasje
nootjes ik gebruikte: https://www.colruyt.be/nl/producten/studentenhaver-28884 zonder de rozijnen 
kletskop (kocht ik deze bij Leonidas) maar je hebt ze ook van https://www.julesdestrooper.com/producten/kletskoppen
popcorn ( https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/16506/jimmy-s-popcorn-popcorn-zoet-150g )
1 reep witte chocolade 



Bereidingswijze:
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Zet 2 pannetjes op met een bodempje warm water. Zet 2 kommen klaar voor de au bain-marie.
Doe de dooiers in 1 van de 2 kommen en zet ze samen met de licor43 op een pannetje.
Zet ook de kom met de gehakte witte chocolade op een pan met heet water. Let wel: de bodem van de kommen mag het water niet raken.
Naar de chocolade hoef je niet om te zien: die smelt vanzelf.
De dooiers daarentegen moet je wel met een klopper rustig min. 5 min kloppen terwijl die au bain-marie staan.
Giet de gesmolten chocolade(hou een beetje over over de versiering van je glaasjes) bij de opgeklopte eidooiers, roer alles goed door en haal van het vuur. Laat wat afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Als je chocolademengsel afgekoeld is. Spatel je met een rubberen spatel voorzichtig het eiwitschuim door de chocolade. Spatel daarna ook voorzichtid de slagroom door de mousse.
Verdeel de chocolademousse over 4 of 6 glaasjes en zet minimum 3-4 uur in de koelkast.       

Afwerking:   

Caramel beurre salé:
Doe de suiker en het water in een pannetje met dikke bodem. Zet het pannetje op zacht vuurtje op en laat karamelliseren. Dit kan even duren, maar blijf erbij! Roer niet, wacht gewoon tot de mengeling goudbruin kleurt. Strooi er dan snel wat fleur de sel/grof zeezout over. Doe dit wanneer de karamel nog niet helemaal gestold is. Laat minimum 15 min afkoelen.

Witte en bruine chocolade blaadjes:
doe een beetje chocopasta of melk/pure chocolade bij de witte chocolade meng maar zorg dat je nog kleurschakeringen ziet. Smeer dit uit op een stukje bakpapier en leg in de ijskast. voor de glaasjes opdient breek en een paar stukjes af.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



© 2020 - 2021 Ann.sFood