Knolselderwortelsoepje met gerookte zalm(of gerookt spek)
Ingrediënten: 2 grote borden
300gr knolselder
85gr wortel
1 teentje look gekneusd en fijngesneden
1 grote ajuin
1 takje tijm
1 stukje rode peper +-1cm
1 bouillonblokje Knorr groenten
eetl olijfolie
25cl water(+ eventueel nog extra als je liever iets dunnere soep hebt. aangezien ik deze maakte tijdens mijn koolhydratenarme weken, at ik ze vrij dik)
Optioneel: voor elk bord tussen de 40 en 50gr gerookte zalm of gerookt spek
Bereiding:
Pel en snij de ajuin in ringen. Schil dan de knolselder en snij hem in kleine stukken en doe hetzelfde met de wortel.
pel de look, kneus hem en snij hem fijn. Snij het pepertje middendoor, haal de pitjes eruit en snij fijn.
Verwarm de olieolijf in een kookpot(ik werkte met mijn cookeo).
Bak de ajuin samen met de look en het pepertje lichtbruin, doe er dan alle andere groenten, water, kruiden en bouillonblokje bij.
Breng aan de kook en laat het +- 30min koken.(in de cookeo was dit op 20min klaar). Mix de soep en kruid met p&z.
optioneel:
1. Gerookte zalm: snij de zalm in reepjes en doe er wat bieslook bij. Schenk de soep in een bord en leg in het midden de reepjes zalm.
2. gerookt spek: bak de spekblokjes bruin in een antikleefpan(dan moet je geen extra boter toevoegen). Schenk soep in een diepbord leg in het midden de spekjes en werk met peterselie of bieslook
Succes en Smakelijk!
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood