Texas Pulled pork
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
Pulled Pork:
1 eetl olijfolie
500 kg varkensvlees(ik nam vleesribben zonder ribben)
130 g barbecuesaus(ik nam de helft Classic Barbecue saus van Heinz en de helft chilli bbq Hot&Smokey van Hellmann's) + 2 eetlepels
40 g azijn
55 g water+kippenbouillonblokje
135 g bruine suiker
1 el mosterd
1 eetl oestersaus
1/2 el chilipoeder
1/2 extra grote ui, fijngehakt
1 grote teentjes look, gekneusd
1 kl gedroogde tijm
3 wraps je kan ook pitta broodjes of hamburgerbroodjes gebruiken.
Afwerken kan met Sla, rauwe kool soorten, geraspte wortelen komkommer, tomaat enz
ik gebruikte sla,jonge spinazieblaadjes, gebakken ajuin en zure room met look en pijpajuin.
Aardappelwedges:
6 kleine aardappels
2 eiwitten
4 eetl bloem
p&z&muskaatnoot
Bereiding
Pulled Pork:
Verwarm de oven op 90°.
Strijk de bodem van de tajine in met olie. Schik het varkensgebraad in de tajine. Giet er de barbecuesaus(- de 2 eetlepels), azijn en kippenbouillon bij. Roer er de bruine suiker, de mosterd, de oestersaus, de ui, look en tijm onder. Zet het deksel op de pot en zet deze gedurende 5 uur in de oven.
Haal het vlees uit de tajine en trek het uiteen met twee vorken.
Doe het uiteengerafelde vlees in een pan, doe er de 2 eetlepels bbq saus bij en voeg kooksap toe, ik deed er niet alles bij. best zelf beslissen hoeveel saus je wenst.
Verwarm de pulled pork laat nog 10min koken.
Warm ondertussen een wrap persoon op, leg er sla en gebakken ajuin. Leg er lekker veel vlees op.
Tip: Alle gerechten spreken van een slow cooker aangezien ik dat niet heb zocht ik wat eventueel kan dienen om traag te garen en zo kwam ik op een tajine uit.
Je kan eventueel ook een pot met deksel gebruiken of een pan met alufolie. alles wat in de oven mag en wat je goed kan afsluiten.
Aardappelwedges:
schil de aardappel, snij ze in 4, kook ze gaar. Klop je eiwit los met p&z&muskaatnoot. Leg de aardappelen in het eiwit zorg dat ze rondom voorzien zijn met eiwit. Doe er daarna bloem over. Bak ze enkele minuutjes in de frituurpan(170°) Let op ze kunnen aan het mandje blijven plakken.
Zure room saus:
meng 2 eetlepels zure room met 1 geperst look teentje, 1 kleine pijpajuin stengel en kruid met peper en zout.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood