Gevulde witte kool met  saffraan risotto & tartaar van gamba's

Ingrediënten: 4 personen                          

groene kool (buitenste bladeren verwijderd) 
12 gamba's  (gepeld, darmkanaal verwijderd en in tartaar gesneden)

Voor de risotto :
200 gr risotto venere
500 ml bouillon (groenten of vis)
2 el olijfolie1ui, fijngesnipperd 
2 el witte wijn
1 klontje boter
50 gr geraspte Grana Padano
Voor de tomatensaus:
200 gr tomaatjes (in stukjes)
1 teentje knoflook (gekneusd)
basilicum
olijfolie
peper & zout


Bereiding:

Stoof voor de saus de tomaten met knoflook en een scheutje olijfolie aan. Voeg basilicum toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Stoof voor de risotto de ui aan in een scheutje olijfolie, voeg de rijst toe en laat een paar minuutjes meebakken, zodat hij glazig wordt. Blus met witte wijn en een scheutje bouillon en roer de rijst om tot hij de bouillon heeft opgenomen. Voeg opnieuw een scheutje bouillon toe en ga zo verder. Door het roeren komt er zetmeel vrij en wordt de rijst kleverig. Het duurt ongeveer 15 minuten tot alle bouillon is opgenomen. Neem van het vuur en roer er een klontje boter en geraspte kaas door.

Haal vier mooie bladeren van de kool en kook ze 5 minuten in gezouten water. Haal uit, laat schrikken in ijswater, dep droog en verdeel er de risotto over. Beleg met de langoustinetartaar, rol op en bak +- 8 minuten in een voorverwarmde oven 220 graden.

Afwerking:
Snijd in stukken en serveer met de tomatensaus. Doe 2 eetlepels tomatensaus in een diepbord en leg er 2à3 stukjes gevulde witte kool op. Tip verwarm je borden dit kan gemakkelijk door een beetje water op elk bord te gieten en de borden op elkaar 1 min in de microgolf te warmen of je kan dit natuurlijk ook in de oven.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



© 2020 - 2021 Ann.sFood