Wortelcake met witte chocolade botercreme


Ingrediënten:

Cake:
100 g ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
75gr wortel (dun geraspt)
75g fijne kristalsuiker
1.5 tl bakpoeder
1 speculoos koekje, fijngemalen
1 theelepels vanille extract
1 ei
100gr zelfrijzende bloem
1 mespunt zout

Witte chocolade boter creme:
120 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
85 gram poedersuiker
70 gram witte chocolade
Optioneel: 1 eetlepel melk


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Smelt 3/4 van de boter in een pan. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en het zout met een mixer of garde in een kom. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en giet het beslag in de bakvorm. Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Test de gaarheid met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat even afkoelen en haal de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. 

Maak de boter crème:
Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze goed afkoelen. Klop de boter op een hoge stand met een elektrische mixer. Na 10 minuten kleurt de boter wit, dan is hij luchtig genoeg. Voeg dan de poedersuiker lepel voor lepel toe. Verlaag vervolgens de stand van de mixer en giet met een dunne straal de witte chocolade er bij. Wanneer de créme te dik is kan je eventueel nog de melk toevoegen.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood