Slow-cooked Beef en zoete aardappel


Ingredienten:
Voor Pulled beef:
500gr soepvlees of stoofvlees
1 ui
2 blaadje laurier
4 kruidnagels
1 teentje look
2 Wortels
2 tl paprikapoeder
1/4 tl komijn
1 tl suiker
1/2 tl chili
2 el ketchup
1 l Lacroix rundsfond of 1l water met 2 bouillonblokjes rund 
2 dl rode wijn
1 el bloem
50 gr boter

Voor de zoete aardappel: 
1/2 zoete aardappel persoon
olijfolie 
p&z en provinciaalse kruiden
Voor de Bloemkool:
1/2 bloemkool 
boeren boter
p&z muskaatnoot
Voor de zure room dressing:
5 eetl zure room of natuur 
yoghurt
1/2 pijpajuin stengel
1/2 teentje look(geperst)
p&z

1/2 pitta broodje per persoon(wij hadden voldoende met 1 bordje maar we zijn dan ook geen grote eters...)


BEREIDING:
Pulled Beef:
Laat een klontje boter bruinen en kleur het stuk vlees langs alle kanten. Voeg ook de ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten mee. Daarna voeg je de wijn en de bouillon toe. Zet de deksel op de pan en zet het vuur zo zacht mogelijk. Laat het vlees circa 3-4 uur zachtjes pruttelen.
Voeg de grofgesneden wortels toe en bestrooi met de bloem.
Kruid met peper en zout en voeg alle kruiden toe.
Dek af en gaar langzaam 3à4u.

Schep het vlees uit de stoofpot en zeef het stoofvocht. Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Giet het vocht terug in de pan, zet het vuur aan en laat het geheel inkoken met 2 eetlepels ketchup. Breng de saus in een kookpotje en kook in tot de gewenste dikte. Als de saus een mooie dikte heeft, voeg je het vlees weer toe. Warm het geheel nog even op en klaar!
Zoete aardappel koken, in schijfjes snijden van ongeveer 1cm dik, besmeren met olijf olie bestrooien met provenciaalse kruiden p&z, grillen in een grill pan of Tefal pan.
Bloemkool koken, en bakken in boeren boter, kruiden met p&z.
Voor de zure room: 
de zure room mengen met look, in ringetjes gesneden pijpajuin en kruiden met p&z.
Pitta broodje bakken in de broodrooster.
Dresseer je borden zoals op foto.
Dit gerechtje kun je in een kleine portie ook geven als hapje. Gebruik dan 1/4 broodje 1 schijfje zoete aardappel en enkele roosjes bloemkool.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

2020-2021 Ann.sFood