Shakshuka met gehaktballetjes en feta
Ingrediënten:
225 g rundergehakt
115gr feta
600 g tomatenblokjes in blik
1 rode puntpaprika's
1 kleine ui
1 el olijfolie
1/2 kl ras el hanout
1/2 kl paprikapoeder
1/2 kl gedroogde koriander
een beetje harissa
3 eieren
Bereiding:
Draai met vochtige handen kleine gehaktballetjes(ongeveer diameter 3cm).
Pel de ui en snij deze in middelmatige stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan(of tefalpan met deksel, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de puntpaprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjs van ongeveer 1cm/1cm
Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes en alle kruiden toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven, verbrokkel er de feta over en laat met de deksel op de pan in ca. 10 min. stollen.
Verwarm ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster.
Homemade naanbroodjes maken hieronder mijn receptje
Ingrediënten voor 5à6 broodjes:
175gr griekse yoghurt
225gr zelfrijzende bloem
1 kl suiker
1 kl zout
1 eetl olijfolie
1 theelepel bakpoeder
Bereiding:
Meng de bloem met de yoghurt, het zout, de suiker en 2 el water. Kneed tot een stevig deeg. Voeg indien nodig wat bloem of water toe tot je de juiste structuur verkrijgt.
Maak 5à6 gelijke balletjes van het deeg en rol ze uit met een deegrol of duw ze plat.
Wrijf beide kanten in met een beetje olijfolie en gril ze 3 tot 4 minuten op een grillpan. Als één kant gegrild is, draai je het brood. Laat nog enkele minuten verder garen.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood