Spinaziesoep met roomkaas en gerookte zalm


Ingrediënten: 4p

1 eetl boter
200gr verse spinazie
1 ajuin
1 kleine aardappel
1/2 teentje look
1 bouillonblokje kip of groenten
300ml water

Optioneel:
4 koffielepels roomkaas
2 sneetjes gerookte zalm
1/2 pijpajuintje


Bereiding:
Pel en snij de look en ajuin fijn
Smelt de boter in een kookpot, stoof ajuin en look
Schil de aardappel snij fijn en voeg deze toe aan de gestoofde ajuin.
Voeg dan de spinazie toe, stoof 2à3 min en voeg dan het water en het bouillonblokje toe en laat ongeveer 10min koken(tot de aardappelen gaar zijn).
Mix en kruid met peper&zout

Afwerking:
snij 2 sneetje gerookte zalm in reepjes
verdeel de soep over 4 kommen of diepborden, schep in elk bord 1 koffielepel roomkaas(philadelphia)en strooi in elk bord 1/4 van de gerookte zalm.
Strooi er vervolgens wat fijngesneden pijpajuin over


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!


2020-2021 Ann.sFood