La vraie Tartiflette


Ingrediënten: 3p
500g Aardappelen
175gr gerookt spek
1 fijngesneden ajuin
1 reblochons liefst goed rijp(dat voel door op de zijkant te duwen met je vinger als je het kan indrukken dan is hij perfect)
klontje boter
1teentje Look
Zout&zwarte peper
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
1.5 dl room
1 dl witte wijn
optioneel: maizena express

 


Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes of blokjes. Doe ze in een pan en voeg koud water bij tot ze net onderstaan, breng aan de kook. Kook ze in 15 minuten net niet gaar. Giet ze af.
Pel en snipper intussen de ui en fruit ze in een klontje boter. Voeg de spekblokjes toe en laat alles 3 minuten bakken.
Strijk ondertussen de schotel met look in(gewoon look teentje in 2 snijden en al drukkend de schotel bestrijken) en smeer dan een beetje boter op de onder en zijkanten.
Haal de korst zoveel mogelijk van de kaas en snij hem in 2(horizontaal)of in 4(horizontaal en verticaal, afhankelijk van je vuurvaste schotel).
Verdeel de helft van de spekblokjes over de bodem en leg er de helft van de aardappelen op. Schik daarop de enen helft van de kaas en herhaal dit zonder de kaas erop te leggen.
Meng nu de room met de wijn en de knoflook met het bouillonketeltje en verwarm op een laag vuur zodat het bouillonketeltje smelt. Breng op smaak met peper. Als de saus te liquide is bind ze dan met een beetje maizena express Schenk de saus over de aardappelen en leg vervolgens de andere helft van de kaas erop. Let op leg de korstkant van de kaas op de aardappel.

Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer dit samen met een lekkere groene salade.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

© 2020 - 2021 Ann.sFood