Appeltaart met bastognekoekjes
Ingrediënten: voor 4p
1 vel bladerdeeg
1 pak Bastogne koekjes(ik gebruikte iets meer dan de helft
2 appels
1/2 pot materne appelmoes zonder stukjes
60 g koude boter
60 g suiker
60 g bloem
amandelschilfers (voor de afwerking)
Bereiding:
Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm en prik er gaatjes in.
Leg er vervolgens een laagje Bastogne koekjes of speculaas op.
Maak het crumbledeeg: snijd de koude boter in blokjes en meng met de bloem en de suiker. Eventjes kneden. Het moet een soort brokkelig poeder worden.
Verwarm de oven voor tot 180°
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes. Leg de appels op de taart en lepel de appelmoes erover en kruimel dan het crumbledeeg erover.
Bak de taart ongeveer 45 minuten op 180°C. Bestrooi met amandelschilfers, haal uit de vorm en laat nog 10 minuten bakken.
Serveer lauw of helemaal afgekoeld.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood