Cheesecake- framboos- bosbesjes- cuberdonsiroop
Ingrediënten voor 8 personen :
500gr Speculoos https://www.lotusbakeries.be/nl/node/201
250 gr boter
500 gr verse kaas
150gr suiker + 1 el extra
2 eetlepels bloem
3 eieren
25cl room25 cl
2 doosjes frambozen
een paar bosbesjes
cuberdonsiroop https://cuberdonsgeldhof.be/product/cuberdonstroop-330g
hou je niet van cuberdon kan je ook een andere siroop of confituur gebruiken
Optioneel: muntblaadjes en poedersuiker
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180° C. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculoos in de keukenrobot, mix ze fijn.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Meng het koekjeskruim door de gesmolten boter en roer tot een gladde massa. Bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel en druk stevig aan. Laat opstijven in de koelkast.
- Mix de kaas 30 seconden met een mixer of in de keukenmachine zodat hij mooi glad is. Voeg achtereenvolgens de suiker en de bloem toe en roer glad. Voeg dan één na één de eieren toe en blijf kloppen. Klop als laatste de room door het beslag.
- Schenk het mengsel in de vorm en schuif 55 minuten in de oven. Bestrooi de taart de laatste 10 minuten met 1 el suiker en laat verder kleuren. Haal de cheesecake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voor je hem ontvormt.
AFWERKEN:
Zorg dat de cheesecake goed koud is voor je aan de afwerking begint.
Bestrijk dan de bovenkant voorzichtig met cuberdonsiroop, ik deed de saus er eerst in cirkels erop en met de achterkant van een koffielepeltje kun je dan de cirkels opensmeren. Confituur is handiger om te smeren. Daarna cheesecake beleggen met framboosjes en de gaatjes die over blijven opvullen met bosbesjes. Zet terug in koelkast tot je het gebak serveert. Voor serveren kan bestrooien met poedersuiker en garneren met muntblaadjes
Geen tijd dan hier een gemakkelijke versie:
Koop een cheesecake bij Tarte francoise https://shop.tartes.be/nl/onze-taarten.html
Of wil je een goedkopere versie dan kan je ook een My Cheesecake bij Colruyt https://www.colruyt.be/nl/producten/kaastaart-12784
Beide kan je dan afwerken zoals hierboven beschreven.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood