Panna cotta van kokosmelk met scampi’s en mango-tomatensalsa
Het originele recept van dit hapje is in een glaasje maar ik maakte de panna cotta in een koekjesvorm voor madeleines, aangezien niet iedereen dit heeft beschrijf ik hieronder het recept voor een glaasje.
Ingrediënten voor 4 personen:
8 scampi’s, schoongemaakt en met staartje
125 ml kokosmelk( ik gebruikte https://www.colruyt.be/nl/producten/kokosmelk-blik-12210 )
125 ml room
2.5 g gelatine, in blaadjes
1 koffielepel koriander gedroogde of vers fijngesneden( ik gebruikte https://www.delhaize.be/nl-be/shop/Zoute-kruidenierswaren/Kruiden/Mix-van-kruiden/Kruiden-Koriander-Blaadjes/p/S2009121708000950000 )
Olijfolie
Witte peper en zout
Voor de salsa:
1/4 mango
1/4 tomaat, zonder pitjes
1 chilipeper
0.5 tl limoensap
0.5 el gehakte koriander gedroogd of verse
1/2 el olijfolie
Bereiding:
Week de gelatine in koud water. Breng de room en de kokosmelk in een steelpan aan de kook. Kruid met het gedroogde korianderblaadjes of verse fijngesneden, peper en zout. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng goed. Laat wat afkoelen.
Giet de panna cotta in mooie glaasjes of in de vormpjes. Laat minstens 2 u opstijven in de koelkast. Als de vormpjes gebruikt ontvorm ze juist voor het opdienen en leg ze op een bordje(zoals op foto)
Schil de mango en de tomaat, snijd ze in blokjes. Hak de koriander en het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Meng alles met het limoensap en de olijfolie en lepel op de glaasjes panna cotta van kokosmelk.
Bak de scampi’s in een pan met wat olie en look. Kruid met Cayenne peper en zout. Werk elk glaasje af met een scampi.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood