Zalmsalade krokantje en spinaziecreme
Ingrediënten: voor 2 personen
Voor de spinazie crème:
35 g spinazie
1 kl basilicum
70 g room
Peper en zout
Voor de zalmsalade:
90 g verse zalm
35 g gerookte zalm
160 g gevogeltebouillon(1/2 bouillonblokje aangevuld met water samen 160gr)
1/4 versnipperde sjalot
Bieslook
Citroenrasp
Peper en zout
Voor het krokantje met wasabi:
1 brickdeeg velletje
1cm wasabi pasta
1 eiwit
p&z
Bereiding
Voor de spinazie crème:
Verwijder de nerven van de spinazie en spoel. Dompel kort onder in kokend gezouten water en verfris in ijswater. Pers het vocht eruit. Voeg de room met peper en zout toe. mix de room met de geblancheerde spinazie en voeg als laatste de basilicum toe.
Voor de zalmsalade:
Pocheer de verse zalm kort. Koel af en pluk in stukjes. Meng de zalm met een beetje mayo, fijngesneden gerookte zalm, peper, sjalot, citroenrasp en bieslook.
Voor het krokantje:
Smeer het brickdeeg in met een mengeling van eiwit,p&z en wasabi. Bak af aan 180° C. 10min.
Afwerking:
Plaats een dresseerringetje diameter 4cm op een bordje en vul dit met de helft van de zalmsalade. Werk verder af zoals op foto.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood