Ribbetjes & bbq saus


Ingrediënten:3 pers
Ribbetjes:
6 stukken natuur varkensribben(elk stuk had ongeveer 5 beentjes)
zout
zwarte peper
paprikapoeder
Cayenne peper
Provençaalse kruiden
Bruine suiker

Bbqsaus:
1/4 ajuin, fijngesneden
1/2 look gekneusd en fijngesneden
1 eet wijnazijn
3 eetl ketchup
1 eetl mosterd
2 eetl honing
1 eetl bbqsaus
p&z
cayenne peper(naar believen)
1/4 bouillonketeltje knorr rund
naar smaak:
paprika
Provençaalse kruiden
worcestersaus 


Bereiding:

neem een groot stuk alufolie. Leg de ribben op de folie.
Kruid het vlees eerst met zout, dan met zwarte peper, dan met Cayenne peper en Provençaalse kruiden.
Strooi er dan als laatste bruine suiker over en herhaal dit op de onderkant.
Vouw de folie goed dicht en leg het vlees min 4u in de ijskast.
Maak de bbqsaus:
verwarm de olijfolie in een pannetjes, stoof de fijngesneden ajuin en look toe, blus met de azijn, voeg alle andere ingrediënten toe en stoof dit ongeveer 5min. Proef en kruid met peper zout cayenne peper. Je kan ook gekochte bbqsaus hiervoor gebruiken.

Verwarm de oven naar 140° en bak het vlees ongeveer 2u. Na 2u haal je het vlees uit de oven om te zien of het gaar is. Indien niet, laat het verder garen.
Als het gaar is, verhoog je oven naar 230°, haal de ribbetjes uit de folie en leg het op de ovenrooster en smeer ze in met de bbq saus.
Bak ze eerst de bovenkant 10min en daarna de onderkant 5min.

Ik serveerde ze met een aardappel en een ajuin in de schil, deze bakte ik samen met het vlees, 30à35min 140° en dan nog 15min 230°


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!

 


© 2020 - 2021 Ann.sFood