Mascarpone appeltaartjes
Ingrediënten: 4 taartjes
1/2 rol bladerdeeg
1 vanillezakje
25 gram suiker
80 gram mascarpone
1 ei
25 gram bloem
1/2 appel
20 gram suiker
1 el abrikozenjam
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng met een klopper de mascarpone, suiker en de vanillesuiker. Roer dan het ei en als laatste de bloem er door.
Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Schenk de mascarponevulling op het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Steek de plakjes dakpansgewijs in de mascarponevulling en strooi er een beetje suiker over.
Bak de taartjes ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven en laat ze daarna beetje afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam met 1 koffielepel water(ik deed dit in de microgolf) en bestrijk de bovenkant van de taartjes ermee, eet smakelijk!
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes!
2020-2021 Ann.sFood