Naanbroodje met gelakt buikspek
Naanbrood
Ingrediënten: voor 4 st.
200 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr volle yoghurt
3.5 gr zout
Gelakt spek
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g Breydelspek
30 g Viervruchtenconfituur
1 kl wijnazijn
2 eetl honing
1 kl mosterd
Optioneel: Sla- tomaat-geraspte wortel-pijpajuin
Bereiding:
Naanbrood
Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 200 gr bloem + 6 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het plat uit.
Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.
Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.
Het is wel het lekkkerste om het naanbrood meteen op te eten. Heb je wat over? Je kunt het heel goed invriezen. Voor gebruiken even in broodrooster en je broodje is weer heerlijk vers.
Gelakt spek
Smelt de confituur (op het vuur of in de microgolfoven) en doe alle ingrediënten erbij en meng goed.
Strijk het spek in met de siroop en bak het mooi bruin in een antikleefpan.
Opmaak broodje:
Snij het naanbroodje open, beleg het met sla, tomaat, geraspte wortelen en fijngesneden pijpajuin. Leg er als laatste het warme gebakken spek op en strijk er een beetje van de saus op.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood
Reactie plaatsen
Reacties