Tarbot op een bedje van witlof met een pureetje van knolserlder&pastinaak


Ingrediënten voor 2 pers
2 tarbot filets van ongeveer 200gr per persoon
25gr boerenboter + 20gr bakboter
p&z&muskaatnoot
Voor de puree:
1 grote Pastinaak(300gr)
250gr knolselder
1 ajuin
1 kleine aardappel(50gr)
3 witloofstronkjes
15gr boerenboter
saus:
1.5dl room
1/2 visbouillonblokje
1/2 sjalot
1/2 teentje look
10gr boerenboter
jeneverglaasje witte wijn
cayenne peper


Bereiding:
Puree:
schil de aardappel, pastinaak en knolselder en snij alles in kleine stukjes. Pel de ajuin en snij hem fijn.
Smelt boter in een kookpot, stoof de ajuin.
Doe er dan de groenten bij, voeg het water en bouillonblokje toe en kook de groenten gaar. Als alles gaar is puree en kruid met p&z&muskaatnoot.
Saus:
pel de sjalot en de look en snij zeer fijn, doe boter in een kookpot en stoof de sjalot samen met de look, voeg wijn, room en bouillonblokje toe en laat ongeveer 10min koken. Zeef de saus en laat nog eens 2min koken.
Spoel het witloof en snij het in ringen, smelt boter in een antikleefpan en bak het witloof, kruid met p&z&m.

Het tarbotfilet bakte langs beide kanten een 3tal minuutjes.

Afwerking:
Ik verwarmde mijn borden voor het dresseren. Ik plaatste een dresseer ring midden van het bord vulde deze met de puree legde daarop het gebakken witloof en het visfiletje. Saus niet over vis gieten maar rondom de puree.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!



© 2020 - 2021 Ann.sFood