Thaise wortelsoep-hazelnootjes-kipsate
Thaise wortelsoep-hazelnootjes-kipsate en de variant Thaise pompoensoep
Ingrediënten voor 4 pers:
Soep:
500gr wortelen variant 500gr pompoen
1 ui
1 teentje knoflook
½ kgember (geraspt)l
150 ml kokosmelk
1l kippenbouillon
2 kl rode currypasta
olijfolie
peper en zout
gehakt hazelnootjes en peterselie voor de afwerking
Voor de kipspiesjes:
200gr kipfilet
1 teentje knoflook (geplet)
200 gr yoghurt
2kl wasabi
1 kl kipkruiden
olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Snij de kipfilet in reepjes en stop ze in een diepvrieszakje. Meng de yoghurt met de look en wasabi, giet dit bij de kipreepjes en laat zeker 1 uur tot 1 nacht marineren.
Rasp de wortelen en pel de ui. Hak de ui, look en wortelen grof en stoof ze aan in een scheut olijfolie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten bakken. Voeg de kippenbouillon en gember toe en laat 30 minuten garen, voeg de kokosmelk en mix de soep. Kruid bij met peper en zout.
Haal de kipreepjes uit de yoghurt en paneer ze met een mengeling van 1 koffielepel kippenkruiden. Bak ze in de pan gaar. Of verwarm oven op 190°C en bak ze 25 minuten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Geen zin om deze kipsate te maken dan kan je deze vervangen door Yakitori(@colruyt merk Boni of Yakitori Spiesjes @Delhaize)
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood