Stoofpotje van rund met pastinaak en wortel
Ingrediënten voor 2p:
0.50 kg stoofvlees van rundvlees (je kan het ook feestelijker maken en wild gebruiken, zoals everzwijn of hert)
0.50 fles rode wijn
0.50 ui
125 g pastinaak
2 wortelen
1 eetlepel bloem
1 takjes tijm &1 blaadje laurier
0.50 eetlepels jeneverbessen
origineel recept is met 1 eetlepel rodebessengelei maar een hele pot kopen voor 1 eetl vind ik een beetje zonde van het geld, dus deed ik er aardbeienconfituur in, zou even goed kunnen met 4 vruchten.
250 ml bruine of wildfond (ik deed er 250ml water + bouillonketeltje rund https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/bouillonketeltjes/vlees-8x28-g.html in)
1 sneetjes peperkoek
1 eetlepel Suiker
0.50 scheutje olie
boter
peper en zout
Bereiding:
Laat het vlees 4 uur marineren in de rode wijn. Laat daarna uitlekken maar bewaar de wijn.
Snipper de ajuin, snij de pastinaak en wortelen in fijne stukjes.
Smelt een klontje boter met een scheutje olie in een ruime stoofpot. Bak de stukjes vlees goudbruin en kruid met voldoende peper en zout.
Voeg de stukjes ajuin en groente toe. Laat even mee bakken en bestrooi dan met bloem. Roer goed om.
Voeg de kruiden (tijm, laurier en jeneverbessen) toe aan het stoofpotje.
Roer de gelei/confituur door het vlees en blus aansluitend met de bruine fond. Roer alle aanbaksels goed los.
Schik de sneetjes peperkoek op het vlees, overgiet met de kokende rode wijn en dek af. Laat 60 tot 90 minuten pruttelen op een zacht vuur. Zorg dat het vlees lekker mals is.
Serveer het stoofpotje met frietjes, pommes duchesse of kroketjes.
Voor de afwerking gebruikte ik Pastinaakchips deze zijn heel gemakkelijk te maken: schil een pastinaak snij met een mandoline zeer fijne sneetjes, droog ze af met keukenpapier. Leg bakpapier op een bakblik. Leg de pastinaak op het bakblik bestrijk met olijfolie, kruid ze met p&z. Bak ze 30min op 110° in de oven. Draai om en bak ze nog eens 30min.
Je kunt dit ook met rode bietjes, wortelen maar ook met appelen(zie dessert panna cotta met appelcreme) , ananas en peren.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood
Reactie plaatsen
Reacties