Gâteau invisible aux pommes of Onzichtbare appeltaart


Van waar de naam "onzichtbare appeltaart "? 
Wel h
et is in feite een bijna 100% fruitcake waarbij het deeg door de appels wordt opgenomen tot het bijna "onzichtbaar " wordt.

Rijk aan fruit, mals, licht, caloriearm en smakelijk, deze taart heeft het echt allemaal, JA-DO-RE! 


Ingrediënten:
3 grote appels 
35 g bloem
25 g suiker
5 cl melk
10 g gesmolten boter
1 eieren
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker of 1 eetl vanilearoma
1 snuifje zout


Bereiding:
Verwarm je oven voor op 200°.
Klop in een kom de eieren met de suiker tot een egaal mengsel.
Voeg vervolgens de melk, het vanillesuiker of aroma en de gesmolten boter toe.
Meng opnieuw met uw garde.
Meng bloem, bakpoeder en zout en voeg ze geleidelijk aan uw deeg toe.
Schil de appels en steek het klokhuis eruit en snijd ze vervolgens heel dun met een mandoline.
Beboter en bebloem je vorm (diameter 20 cm).
Leg er de appels in, zorg dat ze een beetje los zijn van elkaar zodat het deeg zich overal kan tussen mengen. Giet het deeg over de appels.
Strijk de inhoud voorzichtig glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Bak gedurende 35 minuten. Laat afkoelen alvorens de vorm te verwijderen.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood