Melanzane alla parmigiana
Ingrediënten:2p
1 grote aubergine
100gr gemalen Parmezaan
75gr mozzarella
olijfolie
Provençaalse kruiden
500ml Passata
Verse Basilicum( 15tal blaadjes fijngesneden)
1 teentje look
1/2 ajuin
1 bouillonketeltje Rund van knorr
Kruiden naar believen ik gebruikte: ph Mix Italian van Piet Huysentruyt-zoutloze-kruidenmixen - Boni Italiaanse mix molen(Colruyt)- Cayenne peper- zwarte peper
Bereiding:
verwarm de oven op 200° + grill. Was de aubergine en snij ze in fijne schijfjes, leg ze en bakblik bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi er Provençaalse kruiden en zout&peper over. Bak de schijfjes ongeveer 15à20min(tot ze lichtbruin zijn) draai ze om en bak nog eens 5à10min.
Maak ondertussen de tomatensaus, snij ajuin en look fijn en bak ze in 1 eetlepel olijfolie. Doe de passata erbij en alle kruiden. Laat het ongeveer 30min stoven.
Verminder de oven naar 180° voor het bakken van de melanzane.
Vul een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. Dan een laag aubergine, verdeel wat gemalen Parmezaan en mozzarella daaroverheen.
Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn, maar eindig met mozzarella en lekker veel gemalen Parmezaan
Dek je ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 20 minuten.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood