Frangipanetaartjes alla Roger Van Damme


Ingrediënten: 6 taartjes
1 rol bladerdeeg
50 g      zachte boter
15 g      mascarpone
125 g    amandelbroyage (1 deel 60gr suiker en 1 deel 65gr amandelen)
1           ei
10 g      puddingpoeder
10 g      bloem
1 eetl abrikozenconfituur


Bereiding:
Maak het frangipanebeslag:
Klop de boter en de mascarpone tot een luchtige massa. Voeg het puddingpoeder toe en roer. Doe het ei erbij en meng goed. Spatel de bloem en de amandelbroyage door het beslag.
Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Snij uit het deeg 6 ronde vormpjes de grote van je bakvormpjes. Snij deze in het midden 3 keer in.
Schenk de vulling op het deeg en bedek met een ingesneden rondje. Druk het onderste deeg vast aan het bovenste en bak af op 180°C gedurende een half uur.
Laat ze even afkoelen, ontvorm ze.
Verwarm de abrikozenjam met 1 koffielepel water(ik deed dit in de microgolf 1min op 360) en bestrijk de bovenkant van de taartjes ermee, eet smakelijk!


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!


© 2020 - 2021 Ann.sFood