Gerookte paling- rode biet -mierikswortel
Dit voorgerechtje maakte ik ook als hapje al meerdere keren en de combinatie van de rode biet, appel en gerookte paling blijft mij verrassen.
Ook wie niet graag de aardse smaakt van de biet heeft, zal dit gerecht lekker vinden want door toevoeging van de appel vervaagt de aardse smaakt van de rode biet helemaal. Jammer dat gerookte paling een van de duurdere gerookte vis is, maar je kan hem zonder probleem vervangen door gerookte makreel, gerookte forel en gerookte zalm
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten dit kan je doen op mijn home pagina!
Succes en smakelijk!
Ingrediënten: 2 Bordjes:
2 gerookte palingfilets ik kocht deze bij C-Food Lochristi https://www.cfood.be/
1/2 potje rode biet https://www.colruyt.be/nl/producten/rode-biet-schijven-2640
1/2 klein sjalotje
1/2 appel :1/4 fijngesneden appel + 1/4 in fijne reepjes gesneden
1 kl azijn
1 eetlepel olie
peterselie
p&z
1 kl mierikswortel https://www.colruyt.be/nl/producten/mierikswortel-20-room-bokaal-13191v
1 kl zure room of yoghurt natuur
Optioneel garnaaltjes
Bereiding:
Paling in 4 gelijke stukken snijden.
Rode bietjes in stukjes snijden olie en zijn toevoegen, appel sjalot fijnsnijden en en toevoegen aan de bietjes goed mengen en wat fijngesneden peterselie toevoegen. Kruiden met p&z
Mierikwortelsausje:
mierikwortel + zure room mengen kruiden met peper.
Afwerking:
Dresseer je borden zoals op foto.
Dit gerechtje kun je in een kleine portie ook geven als hapje.
Variant van dit voorgerecht is volgend hapje:
Tartaar van rode biet, appel gerookte paling en mierikswortel
Ingrediënten: 2à3 hapjes
1/4 grote rode biet of bokaaltje bietjes in schijfjes neem dan een schijfje of 5à6
1/4 ui
1 opgelegde augurk
1/4 koffielepel kappertjes
1/4 Koffielepel mayonaise
1 eetlepel gehakte peterselie
1/4 koffielepel Engelse saus (Worcestersaus)
een paar drupjes Tabasco
1/4 koffielepel azijn
peper zout
1/4 koffielepel mierikswortel (link zie hierboven)
1/2 eetl zure room of natuur yoghurt
2 gerookte palingen
een schijfje of 2à3 groene appel (Granny Smith)
Bereiding:
voor de tartaar van rode biet:
Kook de rode biet ongeschild in water. Laat goed afkoelen. (Dit kan je op voorhand doen.) Schil de gare rode biet, snij ze grof en pureer de stukken met mixer. Hak de augurken, de kappertjes, de ajuin en de peterselie fijn. Meng de Engelse saus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
voor de mierikswortel:
meng de zure room samen de mierikswortel. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking:
snij de gerookte paling in gelijke stukken Snij de appel in dunne plakjes en dan in fijne reepjes. Vorm met twee koffielepels quenelles van tartaar. Schik een quenelles op elk bord. Leg er naast 1 stukje gerookte paling. Druppel wat van de saus over het stukje paling. Schik er de appelreepjes op en leg een tweede stukje paling Werk elk bord af met enkele stukjes augurk.
Succes en smakelijk.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
2020-2021 Ann.sFood