Parelhoenfilet- witloof- appel
Parelhoentje het is eens iets anders dan kip. Parelhoen is mager vlees dat net wat ‘wilder’ dan kip, en net wat ‘tammer’ dan fazant smaakt. Van smaakt verschilt de parelhoen niet veel van een kip. Het vel is alleen iets bruiner.
Als je het vlees bakt in de oven, bedruip het dan regelmatig met braadvocht. Of wikkel er sneetjes spek rond zodat het niet uitdroogt. Parelhoen is op zijn lekkerste met een romige of een fruitige of een typische wildsaus . Alle fazant recepten kan je ook gebruiken om een parelhoen klaar te maken.
In mijn gerechtje gebruikte ik de filetjes waarbij je moet opletten dat je ze niet te lang laat bakken anders worden ze te droog. Elke kant 8à10min is echt voldoende.
Ingrediënten:
Voor een voorgerecht/hoofdgerecht
1/2 parelhoenfilet per persoon/ 1 filet voor hoofdgerecht
1 mini stronkje witlof/ min 1 normale stronk witloof
appel per persoon 2 partjes/ min 4 partjes
50 ml room
50ml water
1/2 jeneverglaasjes cognac
1 kl honing
p&z
boerenboter
Bereiding:
Parelhoenfilet:
30 min. op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan boter verhitten. Parelhoenfilets 8-10 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken,
warm houden in alufolie. Aanbaksel met water aanlengen 2min inkoken en room toevoegen, 1 min laten inkoken kruiden met p&z en muskaatnoot
Witloof:
Witloof in blokjes snijden en bakken en gaar sloven in boerenboter. Kruiden met p&z en muskaatnoot.
Appelschijfjes:
bakken in boter, flamberen met cognac of calvados en voeg een beetje honing toe en verder stoven tot ze gaar zijn.
Afwerking:
Dresseer zoals op foto, tip verwarm je borden dit kan gemakkelijk door een beetje water op elk bord te gieten en de borden op elkaar 1 min in de microgolf te warmen of je kan dit natuurlijk ook in de oven.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood