Skrei met aardpeer en beurre noisette
Ingrediënten:2p
2 skrei filets
25gr Boter + 25gr bakboter
Voor de witte wijn saus:
100ml witte wijn
100ml water
15gr boter
1 sjalot fijngesneden
65gr Room
1/2 visbouillon blokje
Voor de Beurre noisette
75gr boter
50gr gemengde noten
Voor de aardpeercreme:
350gr aardpeer
1/2 blokje Kippenbouillon
1/2 sjalot
40gr roomboter
Bereiding:
Wiite wijn saus:
smelt de boter en fruit de sjalot erin. Blus met witte wijn + water en voeg bouillonblokje toe, laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe, laat de saus binden en breng op smaak met p&z. Zeef de saus en hou ze apart.
Beurre noisette:
hak de noten grof en rooster ze in een tefalpan zonder boter, wanneer ze beginnen te kleuren, voeg dan de boter toe en roer tot alles naar de nootjes ruikt, LET OP laat het niet aanbranden, hou de boter in beweging.
Aardpeercreme:
Schil de aardperen en snij ze in kleine blokjes. Doe de roomboter in een kookpot verwarm en fruit de fijngesneden sjalot. Voeg dan de aardpeer toe en zet ze onder water voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken gedurende 20à25min. Giet overtollig vocht af en mix het geheel voeg indien nodig nog wat boter en of room toe en kruid met p&z en muskaatnoot
Skrei:
laat de bakboter bruin worden in een telafpan. dep de vis goed droog en kruid met p&z. Bak de skreifilet aan beide kanten goudbruin wanneer de eerste kant gebakken is doe dan de roomboter in de pan laat smelten en giet met een lepel boter over de filet tot de vis gaar is.
Afwerking:
leg de aardpeer in het midden van het (diep)bord, leg de vis op de puree. lepel de saus er rond, strooi dan als laatste de noten+ boter over de vis.
Succes en smakelijk!
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
2020-2021 Ann.sFood