Aubergine en courgette rolletjes


Ingrediënten: 
1/2 aubergines(in de lengte doorgesneden voor 4 rolletjes)
1 courgette (8 rolletjes)
Gehaktrolletjes:
375gr gehakt
1 kleine sjalot, fijngesneden
1/2 teentje look, geplet en fijngesneden
25gr gemalen kaas, fijngesneden
Saus:
1 kleine ui
1 teentje knoflook
300 gr tomatenblokjes (blik)
1.5 el tomatenpuree
nootmuskaat
1/2 kl oregano
1/2 kl tijm
1/2 kl Italiaanse kruiden
olijfolie
peper en zout

Kaastopping:
75gr geraspte kaas
100gr roomkaas


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de aubergine en de courgettes in de lengte in plakken van ½ à 1 cm dik.
Bak de aubergine en courgette plakken heel kort, langs beide kanten in wat olijfolie, tot ze wat soepeler worden. Laat afkoelen.
Voor de saus:
Snij de ui fijn en pel en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in een pan.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Voeg alle kruiden toe en kruid met peper en zout.
Laat 15 minuten op een zacht vuur garen.
Voor het gehakt:
Meng het gehakt met fijngesneden sjalot, geplette look en de kaas
Vorm evenveel worstjes van het gehakt als er aubergine en courgette(ik had 4 rolletjes per persoon, en we hebben er elk 3 gegeten) plakken zijn.
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie.
Maak een mengsel van de gemalen kaas en de roomkaas.
Lepel de saus in de vuurvaste schotel zodat de bodem volledig bedekt is met de saus.
Rol de worstjes in de aubergine of courgette plakjes. Leg er de aubergine en courgette rolletjes op de saus in een vuurvaste schotel .
Leg dan op elk rolletje een bolletje met de kaas en zet 30 à 35 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood