Griekse rundschotel met feta
Ingrediënten: 3p
500 gr stoofvlees
1 Eetl olijfolie
225 gr feta
1 ajuin
1 kleine courgette
1 gele paprika
3 tomaten
1/2 rode pepers
1 teentje look
1 bouillon keteltje rund
25cl water
1 takje tijm
1 takje Rozemarijn
cayenne peper
P&z
1 zakje rijst (deze heb je niet nodig voor de versie koolhydratenarm)
Snij de stukken stoofvlees in stukjes van 2cm. Pel ajuin en snij hem fijn. Spoel de courgette, snij ze in twee, haal de pitjes eruit met een koffielepel. snij in blokjes van 1cm/1cm. Schil de gele paprika(ik doe dit met een dunschiller) en snij hem in blokjes van 1cm/1cm. Haal het vel van de tomaten en snij ze ook in blokjes. Snij het pepertje middendoor, haal de pitjes eruit en snij fijn. pel de look, plet en snij fijn.
Verwarm de olijfolie en bak het vlees bruin. Voeg dan ajuin,look pepertje toe bak 1min, voeg paprika toe bak 2min. Voeg dan de tomaten, courgette, tijm en rozemarijn toe en giet het water erover voeg als laatste het bouillonblokje toe. Laat het stoofpotje +- 1u30 sudderen. Roer het om het 1/2u om en check of het vlees gaar is. Ik gebruikte mijn cookeo en gaartijd is dan 35min.
Kook de rijst gaar in water met zout.
Verwarm de oven voor op 160° + grill
Snij de feta in blokjes.
Neem een ovenschotel doe onderin de rijst, schep het vlees met saus erop en werk af met de feta kaas. Voor de versie koolhydratenarm laat je de rijst achterwege, je kan eventueel volkorenpasta, prinsessenboontjes of worteltjes extra toevoegen.
Zet ovenschotel in de oven en laat ongeveer 10à15min bakken(tot feta gesmolten is en lichtbruin.)
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood