Oreo Tiramisutaart
Ingrediënten:
100 g Oreo-koekjes
25 g ongezouten roomboter
1 Kopje koffie sterk
80 ml amaretto of cognac(60ml voor bij de koffie)
2 blaadjes gelatine
125 ml verse slagroom
2 el suiker
1 el bloemsuiker
1 zakje vanille suiker
250 g mascarpone
20 lange vingers
1 tl cacaopoeder
Bereiding:
bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine( optioneel hou 2 koffielepels apart voor de afwerking)
Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het op de bodem van de springvorm.
Druk aan tot een egale laag met de bolle kant van een lepel.
Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Maak koffie en voeg 60ml Amaretto of Cognac toe.
Week de gelatine 5 min. in koud water.
Klop de slagroom met de suiker, bloemsuiker en vanille suiker. Roer lepel voor lepel de mascarpone erdoor.
Verwarm de rest van de Amaretto of cognac in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen.
Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto of cognac.
Meng het gelatinemengsel door het mascarponemengsel.
Opbouw taart:
Schep 1/3 van het mascarponemengsel op de koekbodem.
Doop de lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel.
Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop.
Eindig met het mascarponemengsel. Dek af en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de springvorm en zet de taart op een bord of plateau.
Bestrooi met cacaopoeder (optioneel: strooi op de buitenrand van de taart fijn gemalen koekjes)
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood