Skrei pastinaakpuree- broccoli in luchtige room van Balade met een toets kurkuma en kaas.


Ingrediënten: 2p

200gr skrei per persoon + 30gr boerenboter om in te bakken + p&z muskaatnoot
400gr broccoli  + 1/2 sjalot +1 eetl boerenboter +1 flesje Balade room met een toets van kurkuma en kaas+ p&z&muskaatnoot
1 pastinaak + 100gr aardappelen + 15gr boerenboter + beetje melk + p&z&muskaatnoot



Bereiding:

Schil de aardappelen en de pastinaak, snij ze in gelijke stukken en kook ze samen gaar in gezouten water. Plet de groenten en doe er de boter en wat melk bij. Kruid met p&z&muskaatnoot.
Snij de broccoli in roosjes, pel de sjalot en snij ze fijn, stoof de sjalot in de boter doe er de broccoli bij, laat 2 min bakken en doe er dan de room bij en laat het nog een 3min stoven op een zacht vuurtje. Kruid met p&z&muskaatnoot.
Maak de skrei goed droog, doe de boter in een antiaanbakpan, bak de skrei 4à5 min afhankelijk van de dikte(hij moet 3/4 gaar zijn voor je hem omdraait) draai om en bak nog 1à2min afhankelijk van de dikte van de vis. Kruid met p&z&muskaatnoot.

Afwerking:
neem een diepbord leg je portie puree ik het midden van bord, leg de vis erop en lepel dan je broccoli er voorzichtig omheen.

 


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten.

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood