Blinde vinken mosterd-spekjessaus en wortelpuree


klontje boter om te bakken
2 sjalotjes
100gr gerookte spekblokjes
1 bouillonketeltje van Knorr
20cl water
1.5 eetlepels mosterd
peper
550gr wortelen
200gr aardappelen
Klontje boter
½ ui
Tijm peper &zout

 


Bereiding:

De vinken in mosterdsausje:
Bestrooi de vinken met bloem, ik doe dit in een plastiekzakje, eetlepel bloem in een zakje vlees erin voorzichtig schudden en het vlees is overal gelijkmatig bebloemd. Bak de blinde vinken lang beide kanten mooi bruin in een klontje boter.
Doe er dan de spekblokjes en de fijngesneden sjalotjes bij. Bak ook deze mooi bruin. Voeg dan het water, het bouillonketeltje, de mosterd en de tijm toe en laat ongeveer 20à25min pruttelen. Ik maakte ze klaar in mijn cookeo, gaartijd 10min.

Wortelpuree:
Schil de aardappelen en de wortelen. Snij de wortelen in schijfjes en de aardappelen in stukken. Kook de aardappelen. Stoof de wortelen gaar in boter en een klein beetje water voeg tijm en p&z toe. Als de wortelen gaar zijn voeg ze dan toe aan de gare aardappelen en maak er een stamppot van. Ik maakte de stamppot in mijn cookeo, ajuin stoven 2min+ gaartijd 10min.

Serveer in een diepbord, doe de wortelpuree in het midden van het bord, leg de  blinde vink op de puree. Doe de saus er rond.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten dit kan je doen op mijn home pagina!
Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood