Gemarineerde kippenbovenboutjes met paksoi courgette en champignons


Ingrediënten:3p
6 kippenbovenboutjes of 3 kippenbillen
2 eetl Griekse yoghurt
1 teentje look geplet en fijngesneden
2x1 stukje fijngesneden rode peper (ongeveer 1cm) 
1 eetl kippenkruiden
1 sneetje gember( 3mm diameter 2cm) fijngesneden
1 snuifje Cayenne peper
p&z
1/2 paksoi
1 bakje champignons
1 kleine ajuin
3/4 courgette
15dl room
1 koffielepel boter


Bereiding:
Maak een mengsel van Griekse yoghurt, look, rode peper kippenkruiden, gember, cayennepeper en p&z , ik deed dat ik een hersluitbaar plastiekzakje.
Voeg de kipdelen toe en laat dit min 4u marineren. 
Haal de kipdelen uit de marinade, probeer om de marinade er zoveel mogelijk af te halen, hou in inhoud van het zakje bij.
Verwarm de oven op 190ºC.
Leg de kipdelen op een bakblik met bakpapier en bak de delen 45min tot 1u, keer na 20min om.

Was de paksoi en snij de stengels in stukken van ongeveer 1cm. Hou het groene deel apart.
Snij de rode peper fijn, de ajuin in ringen, de champignons en de courgette in schijfjes.
Doe de marinade in een pannetje en voeg de room toe en laat dit een paar minuten koken.
Bak vervolgens de champignons in de boter, voeg de ajuin en rode peper toe. Bak ongeveer 2min. Voeg dan de courgette en paksoi reepjes toe. Bak ongeveer 5min.
Zeef de saus en voeg deze toe aan de groenten. Doe als laatste de groene delen van de paksoi erbij en laat nog kort koken.


    Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

    Succes en smakelijk!

     



    © 2020 - 2021 Ann.sFood