Hertenkalffilet peertje in porto en aardappelwafeltje


Hertenkalffilet
ik kocht deze bij CRU  https://webshop.cru.be/nl/assortiment/beenhouwerij-en-poelier/wild/wild/hertenkalffilet maar ze hebben deze ook bij delhaize https://www.delhaize.be/nl-be/shop/Vlees-vis-en-vegetarische-producten/Vers-vlees/Wild/Hertenkalffilet/p/F2012100300200400000
Ik versneed de filet in biefstukjes van ongeveer 3.5cm dik, laat voor het bakken het vlees minimum een halfuur op kamertemperatuur komen. 
De boter of olie goed verhitten in de pan en de hertenbiefstuk kort aan beide zijden dichtschroeien, tot er een mooi bruin kleurtje ontstaat.
Op lage temperatuur 1à2 minuten per kant verder bakken onder voortdurend bewegen met een lepel of spatel.
Bakken net zoals een gewoon biefstukje.


Aardappelwafeltjes 10tal:
Ingrediënten:
300 gr aardappelen
30 gr geraspte kaas
1 ei
40 gr zelfrijzend bakmeel


Bereiding:
Kook de aardappelen, prak ze en laat een afkoelen voeg ei, bloem en kaas toe. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter. Schep wat van de aardappelpuree in de vorm en doe dicht,, ik maakte bolletjes met 2 koffielepels, zo kon ik 4 wafeltjes te gelijk bakken. Bak ze 4 a 5 minuten licht bruin. Haal ze voorzichtiger er uit en herhaal dit nog een paar keer tot het mengsel op is.
Stel dat je er eigenlijk maar 4 nodig hebt, dan kan je bij het restant van het deeg bieslook toevoegen of zongedroogde tomaatjes.
De wafeltjes met bieslook kan je gebruiken als hapje lekker met gerookte zalm en mierikwortelsausje(mayonaise met mierikswortel https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/13191/Rabe--Kruiden-Mierikswortel-20--verse-room-100g ) en deze met de zongedroogde tomaatjes zijn overheerlijk met wat rucola en ganda ham https://www.ganda.be/nl/alles-over-ganda-ham/assortiment/ganda-ham-voorgesneden-80-gr 

 


Peertjes in rode wijn:
Ingrediënten:
4 mini peertjes
250 ml rode wijn
80gr suiker
3 kruidnagels(deze heb ik weggelaten wij houden niet van die smaak)
6 jeneverbessen
6 korianderbolletjes(ik heb deze toegevoegd ipv de kruidnagels)
peper&zout
kl boter


Bereiding:
Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.
Breng 250 ml wijn aan de kook met 200 ml water, de suiker, kruidnagels of korianderbolletjes en jeneverbessen.
Zet er de peertjes in de rode wijn en laat 40 minuten zachtjes garen.
Deze kun je de dag voordien maken of op het moment zelf. Als je ze de dag voordien maakt laat ze dan afkoelen in de jus.
van jus heb ik mijn rode wijnsaus gemaakt. Voor het her opwarmen van de de peertjes heb je maar een beetje jus nodig(bodempje van ong 1.5cm.

 


Rode wijn saus:
jus van de peertjes laten inkoken tot ze de gewenste dikte heeft voor de smaak deed ik er 1/4 cupje bouillonketeltje knorr https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/bouillonketeltjes/vlees-8x28-g.html  bij. verder kruiden met p&z naar eigen smaak.

 


Dresseer zoals op foto, tip verwarm je borden dit kan gemakkelijk door een beetje water op elk bord te gieten en de borden op elkaar 1 min in de microgolf te warmen of je kan dit natuurlijk ook in de oven.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



© 2020 - 2021 Ann.sFood