Lamstajine met abrikozen


Ingredienten: 3p
500 g lamsvlees in grote stukken (ik gebruikte lamsboutsneden)
2 el. Olijfolie
1 teentje knoflook fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
70 g tomaten passata
1 tl. kurkuma
25g amandelen
8 abrikozen(halfgedroogd)
peper en zout
2 wortelen
1/2 courgette
Afgestreken eetl ras-el-hanout
1 eetl honing
1 bouillonketeltje knorr
100 ml water


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel en snipper de ui, de knoflook en de gember.
Schraap de wortelen schoon en snij ze in stukken.
Spoel de courgettes en snij ze in stukken.
Snij het vlees in niet te kleine stukken.
Doe olijfolie in een antikleefpan en bak het vlees mooi bruin.
Voeg dan ajuin look en gember toe, stoof 2à3 minuutjes.
Leg het vlees in een Tajine(of een kookpan met dikke bodem) en voeg alle andere ingrediënten toe.
Vul bij met water, tot de ingrediënten net onderstaan. Zet de tajine afgedekt ca 1 uur en 45 in de voorverwarmde oven.
Breng de tajine op smaak met zout en peper.
Serveer met couscous.


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



© 2020 - 2021 Ann.sFood