Orloff- witloof- champignnons en aardappelroosjes
Voor de aardappelroosjes
1/2 kg aardappel
20 gr boter
scheutje melk en nootmuskaat
30gr gemalen kaas
Voor de champignons:
1 bakje boschampignons https://www.colruyt.be/nl/producten/boschampignons-29614
1/2 teentje look
1/2 sjalot
peterselie
bouillonketeltje rund https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/bouillonketeltjes/vlees-8x28-g.html
p&z muskaatnoot
boeren boter
voor het witloof:
1 stronkje witloof per persoon
boerenboter
een beetjes suiker
tijm p&z en muskaatnoot
Bereiding:
Orloff:
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de ham en 2 soorten kaas in stukjes de grote van de varkenshaas en leg 1 sneetje ham en 1 sneetje van elke kaas op elkaar.
Bak het varkenshaasje kort rondom aan, haal het uit de pan en maak in het varkenshaasje elke centimeter een insnijding, om het vlees niet volledig door te snijden, leg ik langs elke kant van de varkenshaas een houtenlepel.
Verdeel de , plakjes ham+ 2 kazen over de inkepingen. Kruid met peper en zout . Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na 10 min bakken haal je het vlees uit de oven en doe je er de gemalen kaas over, laat dan nog 10min bakken.
Puree roosjes:
schil de aardappelen snij ze in gelijke stukken, en kook ze gaar. Prak de aardappelen samen met de boter en doe er dan melk bij. Maak de puree niet te vloeibaar. Kruid met p&z&m. Doe er dan de gemalen kaas bij. Laat even afkoelen. Doe de puree in een spuitzak en spuit roosjes op bakpapier, bak ze een 10tal min in een oven van 200°. Deze kan je ook maken van een overschotje puree.
Bak de champignons in boeren boter. Wanneer champignons half gebakken zijn dan pas fijngesneden sjalot, look en peterselie toevoegen en verder gaar bakken. Doe er een 1/2 bouillonketeltje bij en voeg 50ml water toe. Kruid met peper en hou op zacht vuur warm.
Gekarameliseerd witloof:
snij het witloof in 2 en haal de harde kern eruit. verhit boerenboter in een tefalpan, bak eerst de binnenkant van het witloof, draai kruid met p&z&m en tijm. Doe een beetjes water in de pan en voeg een beetje bruine suiker toe en laat het witloof stoven tot het gaar is.
Dresseer zoals op foto, tip verwarm je borden dit kan gemakkelijk door een beetje water op elk bord te gieten en de borden op elkaar 1 min in de microgolf te warmen of je kan dit natuurlijk ook in de oven.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood