Parelhoenbout- zoete aardappel - Shimeji&shiitakess
Ingrediënten: 2p
2 parelhoenbouten of parelhoenfilet
1 klontje boerenboter
10cl water
2 kleine zoete aardappelen(of 1 grote)
Provençaalse kruiden
1 bakjes champignons
1 sjalot
1/2 teentje look
1 bouillonketeltje knorr Rund
1dl water
p&z
Bereiding:
Verwarm de boter in een tefalpan, Bak de parelhoenbout rondom bruin, voeg dan water en 3/4 bouillonketeltje toe. Kruid met peper en laat de bouten ongeveer 35min afgedekt gaar stoven. Overgiet het vlees elke 10min met vocht. Als je liever filet gebruikt dan bak je deze best in boerenboter, elke kant ongeveer 2min op hoog vuur en dan op laag vuur +- 10min stoven met deksel op de pan.
Kook de zoete aardappel in de schil gaar, snij ze in schijven oven ongeveer 1/2tot 1cm en grill ze mooi bruin in een grill pan, kruid met p&z en Provençaalse kruiden.
Snij de grote champignons in 2 of in vier. Bak de champignons in een goeie klont boerenboter als ze goed gebakken zijn voeg dan het fijngesneden sjalotje en de fijngesneden look toe, stoof 2min en voeg dan water en bouillonblokje toe. Wanneer het bouillonketeltje opgelost is, proef en kruid verder naar smaak af met p&z en eventueel tijm.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood