Pittige Kefta met feta kaas



Marokkaanse kefta, heerlijk! Kefta zijn kleine gehaktballetjes van lamsgehakt(of kip kalf en rund) die gestoofd worden in een aromatische saus van tomaat en specerijen. Ontzettend simpel om te maken en je blijft ervan eten. Een heerlijk comfort food gerecht. En heb je over? Dan is de kefta de volgende dag voor de lunch ook super. 

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of meer specerijen. De naam Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De precieze samenstelling kan variëren van familie tot familie. Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember en een ontzettend krachtige smaak.

Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten dit kan je doen op mijn home pagina!
Succes en smakelijk!


Ingrediënten: 3pers
450 gr gehakt (lams, rund/kalf of kip)
2 theelepels paprika
 ½ thl cayennepeper 
zout & zwarte peper
½ thl Ras el hanout
½ rode peper minder als je het minder pittig wilt
1 eetl kokosolie
1 ajuin, fijngesneden
2 teentjes Look, geplet en fijngesneden
1 blik tomaten(stukjes )deze keer gebruikte ik  https://mutti-parma.com/nl/producten/polpa/
¼ kop water
¼ Kop peterselie
¼ kop koriander of 1 eetl gedroogde koriander
1/2 blok feta kaas aangezien ik geen fan ben van geitenkaas gebruik ik altijd deze van de https://www.colruyt.be/nl/producten/kaas-blokjes-koemelk-26628
125 g geraspte kaas
peper&zout&nootmuskaat


Bereiding:
neem de helft van gemalen kaas, snij fijn en meng dit onder het gehakt. Maak dan kleine balletjes ongeveer 16 van het mengsel.
Verhit pan en voeg kokosolie toe. Voeg de fijngesneden ui en look toe tot stoof kort. Doe er de tomaten en water bij. Laat 10min sudderen. Voeg gehakte peterselie en koriander toe en voeg dan de rest van de kruiden toe.
Plaats de balletjes voorzichtig in de saus doe het deksel op de pan en laat +- 30min garen.
Zet de grillstand van de oven aan.
Doe de balletjes met saus in vuurvaste schotel. Kruimel de feta er overheen en strooi het restant van de gemalen kaas eroverheen.
Zet het in de oven zodat de kaas smelt en er zich een mooi korstje vormt.

Lekker met rijst, puree en frietjes of met een fris salade(tomaat-rucola)


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

© 2020 - 2021 Ann.sFood