Varkenswangetjes a la flamande
Ingrediënten:
1kg varkenswangetjes
1 eetlepel olijfolie
1 flesje piedboeuf(bruin bier)
1 Bouillonketeltje rund van knorr
1 grote ajuin fijngesneden
1 eetlepel kandijsiroop
1 koffielepel mosterd
2 takjes tijm
1 laurier blaadje
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel bloem
Bereiding:
Ontvlies de varkenswangen en bebloem(ik doe dit in een plastiekzakje, bloem in een zakje 2/3 stukjes erin schudden en het vlees is perfect voorzien van bloem)
Snij de ajuin fijn. Verwarm de olijfolie en bak de wangetjes mooi langs alle kanten lichtbruin. Voeg ajuin toe en bak ze samen een paar minuutjes.
Voeg bier toe en alle ingrediënten. Laat verder garen op een zacht vuurtje, kan tot 2u duren eer ze gaar zijn.
Ik maakte dit in mijn cookeo gaartijd 35min.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood