Perentaartje
Het deeg voor de bodem moet minimaal een uur in de koelkast rusten. Houdt hier rekening mee als je taartjes wilt gaan maken.
Ik maakte deze in kleine taartvormpjes van 10cm diameter en 2cm hoog.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook mijn andere koolhydraatarme taart recepten.
Ingrediënten: 2à3 taartjes
50 gr amandelmeel
15 gr stevia
25 gr gesmolten roomboter
1 ei
1/2 tl vanille extract
1/4 tl zout
1/2 tl maizena
1 peer
agavesiroop(bestrijken van het taartje na bakken)
Bereiding:
voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan een grote mengkom. Kneed vervolgens de inhoud van de kom met je handen tot een glad en egaal deeg/beslag. Vorm vervolgens een bal van het deeg en wikkel de bal in huishoudfolie. Laat de deegbal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm na 45 minuten de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak nu de vormpjes en bekleed deze met bakpapier (ook de zijkanten). Snijd vervolgens de helft van de peer in kleine stukjes en de andere helft in schijfjes.
Pak nu het deeg uit de koelkast en rol het met een deegroller uit tot ca. 1 cm dikte. Leg de lap deeg in de vorm en druk het goed aan. Maak een opstaande rand van ca. 4 tot 5 cm hoog en vul met de stukjes peer en beleg met de schijfjes.
Bak de taartjes ongeveer 35min. Haal ze uit de oven en bestrijk ze met agave siroop.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
2020-2021 Ann.sFood