Tarte tatin Koolhydratenarm
Ingrediënten:
Deeg:
25 g amandelmeel
15 g kokosmeel
125 g mozzarella fijngesneden
50 g roomboter
snuifje zout
1 ei
Ingrediënten:
2à3 appels (Ik gebruikte deze keer jonagold, kan ook met granny smith of Boskoop appels)
50 gr boter
70 gr canderel
een paar druppels vanille extract
15cl water
Bereiding
Deeg:
Snij de mozzarella in stukjes.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
Smelt de roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur. Blijf de boter roeren om gelijkmatig te smelten, dus niet bakken. Voeg de stukjes mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
Voeg dan in 1 keer het amandelmeel en kokosmeel toe. Roer direct stevig door tot het meel is opgenomen en je een goed gemengd deeg in je pan hebt liggen. Zet vuur af.
Breek, van het vuur, een ei boven het warme deeg. Werk het ei er direct en snel doorheen, tot het helemaal is opgenomen. Als het te vochtig is Voeg een klein beetje kokosmeel toe. Is het te droog? Doe er dan een klein beetje Griekse Yoghurt bij.
Rol het deeg uit tussen twee bakvellen voor een 'tarte tatin'. Of druk het, als het nog warm is, in de vorm. Bak ongeveer 30 minuten.
Bereiding:
Tarte tatin
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis.
Doe de suiker in een vuurvaste koekenpan(24cm) en voeg het water toe, laat dit op middelhoog vuur karamelliseren tot een goudbruine karamel. Voeg voorzichtig de appelstukken toe. Leg ze met de bolle kant naar beneden, voeg dan de in blokjes gesneden boter toe en bak deze ongeveer 5 minuten in de karamel en druppel er wat vanille extract er overheen.
Snijd een cirkel uit het deeg die groot genoeg is om de appels ruim te bedekken. Bedek de appels met de plak deeg en stop het bladerdeeg aan de zijkant voorzichtig in. Bak de tarte tatin in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen na het bakken en keer deze dan voorzichtig om op een bord. Doe dit voorzichtig, de karamel is gloeiend heet!
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood
Reactie plaatsen
Reacties